София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Верона обърна Болоня с гол на Калинич

До края резултатът се запази непроменен и Верона прибави три точки към актива си

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Верона спечели с 2:1 домакинството си на Болоня от 21-тия кръг на Серия А. „Рособлу“ поведоха с гола на Рикардо Орсолини, но допуснаха пълен обрат в резултата. Джанлука Капрари възстанови равенството в края на първата част, а гол на Николо Калинич подпечата победата на домакините.

С успеха Верона се изкачи до деветото място в класирането с актив от 33 точки, докато Болоня остава 13-и с 27.

Четвърт час след началото гостите излязоха напред в резултата. Рикардо Орсолини си освободи пространство за изстрел и матира противниковия страж с хубав удар в долния ляв ъгъл.

В 39-ата минута Каправи вкара за 1:1. Той засече центриране в наказателното поле на Дарко Лазович.

В началото на втората част двата отбора вдигнаха оборотите, но не успяха да си вкарат. В 52-рата минута Лукаш Скорупски се намеси блестящо и предотврати сигурен гол на Джовани Симеоне.

Пет минути по-късно стражът на Болоня отново беше изправен пред сериозно изпитание. Този път трябваше да отразява удар на Капрари, който се беше озовал на чиста стрелкова позиция.

В 62-рата минута Николас Домингес опита да Лоренцо Монтипо, като завъртя топката от корнер. Тя кацна върху напречната греда и напусна очертанията на терена.

В 85-ата минута Верона стигна до пълния обрат в резултата. Никола Калинич беше потърсен с центриране в наказателното поле. Опитният нападател се беше позиционирал перфектно и с глава прати топката в мрежата зад Скорубски.

До края резултатът се запази непроменен и Верона прибави три точки към актива си. В следващия кръг от италианския шампионат тимът ще има доста по-сериозно изпитание – гостуване на Ювентус, докато Болоня приема Емполи в опит да сложи край на негативната си серия от три поредни загуби за първенство.