София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валентина Шевченко нокаутира Лорън Мърфи в 4-ия рунд

В интервюто след боя Шевченко сподели, че е готова да се бие с всеки във всяка категория

3 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Шампионката в категория муха Валентина Шевченко продължи да доминира в октагона. Тя се изправи срещу Лорън Мърфи в подглавната битка на UFC 266, което се провежда в Лас Вегас. Битката приключи в последната минута на 4-тия рунд с успех за Валентина.

В началото двете стояха на дистанция и шампионката вкарваше ритници. Комбинация от удари от страна на Шевченко, а Мърфи изглежда доста пасивна. Нова комбинация от ритници и удари от страна на Шевченко, която поема инициативата. Тя успява да пренесе битката на земя и печели с доминация рунда. В този рунд Шевченко вкара няколко добри попадения и отвори малка аркада под окото на Лорън.

Във втория рунд Валентина продължи да бъде по-активна. Двете влязоха в клинч, където Мърфи опита да пренесе боя на земята, но не успя. Валентина й вкара удари и ритници, след което пренесе битката на земята. Там шампионката доминира до края на рунда. От време на време се чуваха освирквания, защото нямаше чак толкова интересни моменти.

В третия рунд Валентина продължи да бъде по-добрата в клетката. Тя вкарваше ритници и удари, а Мърфи беше прекалено пасивна и не показваше нищо. Освиркванията от феновете продължиха и в този рунд. След 3 рунда шампионката води убедително по точки и не даде рунд на Мърфи. В четвъртия рунд шампионката продължи да бъде по-добрата.

Мърфи беше прекалено скована и просто поемаше ударите и ритниците на Шевченко. Десен от шампионката и Мърфи пада на земята. Тя се изправя, но Валентина й вкарва ритник, след което оказва сериозен натиск с леви и десни удари. Лорън е в глуха защита и Шевченко я пренася на земята. Там тя й вкарва лакти и удари, което принуждава рефера да спре битката.

Като цяло поредната лесна победа за Шевченко, а Мърфи определено разочарова. С тази победа Валентина навлезе в серия от 8 поредни победи и записа 6-та поредна защита на титлата. Мърфи от своя страна се раздели със серия от 5 поредни победи. В интервюто след боя Шевченко сподели, че е готова да се бие с всеки във всяка категория.