София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

УЕФА поряза жестоко Левски

Протестът бе отхвърлен като „недопустим“, решението по случая е без мотиви

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Реваншът от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и Хамрун Спартанс няма да се преиграва.

"Протестът на ПФК Левски бе отхвърлен от председателя на Апелативната комисия на УЕФА като „недопустим“. Решението по случая е без мотиви", обявиха "сините" в клубния си сайт, след като са получили писмото от евроцентралата, с което ги уведомяват за решението.

Хамрун Спартанс елиминира Левски след дузпи с 6:2 (2:1 за малтийците в редовното време и след продължения) в мача помежду им от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. От „Герена“ обаче представиха доказателство за фактическо нарушение на правилата при втория гол на съперника в редовното време на двубоя и подадоха жалба с искане за преиграване. Тогава футболист на Хамрун навлезе дълбоко в половината на Левски преди да е даден сигнал за подновяване на играта от центъра, при което последва атака, при която гостите вкараха гол.

Още от началото се знаеше, че шансовете за успех са минимални, но УЕФА все пак свика Апелативната комисия на централата да разгледа случая.