София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

УЕФА: Михайлов ще изгради нов национален стадион

Той разкри, че сред приоритетите на БФС са развитието на детско-юношеския футбол и изграждането на нов национален стадион

2 годиниФутбол 38 Симеон Кисьов

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз, информира сайтът на УЕФА.

"Бившият национален вратар и капитан на България си осигури нови четири години начело на управлението в Българския футболен съюз на извънреден Конгрес във вторник. За първи път той беше избран за президент през 2005 година, а след това беше преизбран през 2009, 2014 и 2018 г.

"Бих искал да благодаря на всички за доверието - каза Михайлов след изборите. - Ще има промени, ще работя с цялото си сърце през следващите четири години."

Той разкри, че сред приоритетите на БФС са развитието на детско-юношеския футбол и изграждането на нов национален стадион. БФС ще наблегне и на по-сериозна работа с треньорските кадри.

Михайлов беше един от най-големите играчи на България, записал 102 мача за националния тим. Той спечели три шампионски титли и три пъти Купата на България с Левски и игра в клубове от Португалия, Франция, Англия и Швейцария. Най-бляскавият му момент беше в САЩ'94, когато беше капитан на отбора, достигнал до полуфиналите", пише в сайта на УЕФА.