София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

УБИЕЦ НА ГОДИНАТА (ВИДЕО)

ДЖАК ПОЛФРИЙМАН ОБВИНЯВА ЛЕВСКАРСКАТА ОБЩНОСТ. РАЗГОВОР В УЛТРАСПОРТ С ДИМИТЪР БАЙЛОВ

пропускане
8 годиниФенски статии 61 Телевизия Евроком

Австралиецът Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в София беше сред номинираните за наградата „Човек на годината" на Българския хелзински комитет (БИК). Той трябваше да участва в надпреварата за приза като председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация, което защитава правата на лишените от свобода и докладва на БИК за установени нарушения.

Номинацията на Док Подреман предизвика масово възмущение. След намесата на приятели на убития Андрей Монов които изразиха недоумението и огорчението си от решението на БИК, номинацията беше премахната.

В Ефира на "Нова" Те, Док Подреман, обвини лекарската общност, че заради тях и смъртните заплахи които са отправили към членовете на Хелзинки комитет, номинацията му е била смъкната. По думите му, протестите на сектор Б са били плетени.

Говорителят на националния фен клуб на Левски Димитър Байлов, заяви в ефира на Евроком, че всичките обвинения които отправя Полфрийман, са нелепи и няма доза истина в тях. Целия разговор може да чуете във видеото