София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тунис победи Нигерия с 1:0

С човек повече „картагенските орли“ елиминираха съперника

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Тунис победи Нигерия с 1:0 и поднесе една от изненадите за Купата на Африка, нанасяйки първа загуба на съперника в турнира и класирайки се за 1/4-финалната фаза. Там тунизийците ще срещнат отбора на Буркина Фасо, който по-рано отстрани Габон със 7:6 след изпълнение на дузпи.

През първата част двата тима не съумяха да реализират някое от положенията си и се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Скоро след подновяването на играта Юсеф Мсакни (47) с далечен удар даде преднина на „картагенските орли“, възползвайки се от асистенция на Мохамед Дрегер.

„Суперорлите“ се втурнаха в атаки да изравняват, но в 66-ата минута останаха с човек по-малко на терена. Влезлият като резерва седем минути по-рано Алекс Айоби бе изгонен с директен червен картон след намесата и на ВАР и преглеждане на ситуацията, в която той фаулира грубо съперник.

Дори в намален състав нигерийците продължиха да имат инициативата, а тунизийците разчитаха предимно на контраатаки. В самия край Умар Садик пропусна най-изгодното положение за Нигерия да изравни резултата и да стигне до продължения.