София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи на Арда с 2:0

Кайседо прати ЦСКА на четвъртфинал за Купата на България

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

ЦСКА победи с 2:0 на Арда в 1/8-финален двубой за Купата на България. В герой за тима на Стойчо Младенов се превърна Жорди Кайседо, който реализира и двете попадения. Брадли Мазику пък бе изгонен с директен червен картон малко след началото на второто полувреме, но кърджалийци не успяха да се възползват от численото си предимство.

Така ЦСКА се присъедини към Локомотив (Пловдив), Левски, Лудогорец, Славия, Берое и Септември (София), които по-рано си осигуриха участие в четвъртфиналите. Осмият отбор в тази фаза ще бъде определен в мача между Левски (Крумовград) - Монтана, който ще се състои на 17 ноември.

"Червените" овладяха инициативата още от първите минути и натиснаха своя съперник.

Логичното се случи в 22-ата минута, когато при центриране от корнер Лам отклони топката, а Кайседо на далечната греда я прати във вратата на Арда. Попадението допълнително укрили играчите на Стойчо Младенов и те продължиха с атаките към вратата на гостите.

В 36-ата минута Кайседо за втори път бе в прегръдките на съотборниците си. Матей изведе Йомов в наказателното поле, а той пусна към голаджията, който на празна врата не сгреши - 2:0.

В началото на второто полувреме ЦСКА остана с намален състав. Брадли Мазику повали откъсващия се сам срещу Евтимов Иван Коконов и бе изгонен.

Гостите опитаха да натиснат с човек повече, но не стигaха до опасна ситуация пред вратата на "червените".

В последните минути гостите натиснаха много и бяха близо до гол в 84-ата минута. Топката бе центрирана от корнер и отклонена към вратата на домакините, но пред голлинията бе изчистена от играч на ЦСКА. Попадение до края не падна и столичани продължават на четвъртфиналите.