София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Треньорът на шампиона на Бразилия подаде оставка

"58-годишният специалист изтъкна лични причини за решението си и обяви, че това е окончателната му позиция", се казва в съобщение на Атлетико Минейро

2 годиниБразилейро 16 Симеон Кисьов

Кука, който донесе първата шампионска титла на Бразилия за отбора на Атлетико Минейро след повече от 50 години чакане, подаде оставка и напуска поста поради лични причини, съобщиха от клуба. "58-годишният специалист изтъкна лични причини за решението си и обяви, че това е окончателната му позиция", се казва в съобщение на Атлетико Минейро. За да се застраховат, те са го накарали да подпише декларация, че през цялата 2022-а година той няма да бъде треньор на друг отбор.

Кука, чието истинско име е Алекси Стивал, си тръгва от град Бело Оризонте със статута на истински местен герой, след като осигури за феновете най-добрия сезон в историята на клуба. През 2021-а година той спечели първенството на щата Минас Жераис, Купата на Бразилия и първенството на страната в Серия А. За първи път в клубната история Атлетико Минейро печели три трофея в един сезон, а за първи път взима знамето на националния шампион след 1971-а година. По този начин Кука пък се изравни с легендата Луис Фелипе Сколари, който има също три трофея с един отбор в един и същи сезон.

Решението на треньора да напусне шампионите идва ден след като Вандерлей Люксембурго подаде оставка като треньор на другия градски клуб, изпадналия във втора дивизия Крузейро. Крузейро вече трета година се мъчи във второто ниво, а през миналата седмица беше закупен от легендата Роналдо, известен като Феномена.