София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Световният №1 Джокович изхвърча от Олимпиадата

Ноле силно изнервен, псува на корта при загубата от Александър Зверев

3 годиниТенис 13 Симеон Кисьов

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше елиминиран от Александър Зверев - 6:1, 3:6, 1:6, и се размина с финала на Олимпиадата. 

Сърбинът се провали при третия си опит на Игрите и не можа да осъществи нечуваното при мъжете постижение "златен шлем", какъвто има на сметката си германската легенда Щефи Граф през 1988 година.

В Рио 2016 той отпадна от Хуан Мартин дел Потро в първия кръг, като именно аржентинецът пък лиши Ноле от бронз в Лондон, след като Анди Мъри го бе елиминирал на полуфинала. В Пекин Джокович завърши с бронзово отличие.

Александър Зверев пък прави един от най-силните сезони в кариерата си по отношение на брой победи с вече 32 на сметката си, а и по-рано игра полуфинал на "Ролан Гарос".

Той ще спори за златния медал в Токио 2020 с руснака Карен Хачанов, който срази Пабло Кареньо-Буста в първия полуфинал с 6:3, 6:3. Германският мъжки тенис ще има олимпийски медал за първи път от 17 години.

Джокович не прие леко поражението. По време на мача със Зверев той беше доста изнервен и на няколко пъти се чу как псува на сръбски.