София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рома обърна Каляри, Лацио излъга Фиорентина

В следващия кръг на Серия А Рома посреща Милан, докато Каляри гостува на Болоня

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Рома спечели с 2:1 гостуването си на Каляри от 10-ия кръг на Серия А. До 70-ата минута „вълците“ изоставаха с 0:1, но стигнаха до трите точки след обрат.

Рожер Ибанес и Лоренцо Пелегрини вкараха попаденията за тима на Жозе Моуриньо, докато Леонардо Паволети даде преднина на домакините в началото на втората част.

Единствено Ибанес взе участие както в днешния мач, така и при срамната загуба с 1:6 при гостуването на Будьо/Глимт в Лигата на конференциите. Моуриньо не беше край тъчлинията за Рома. Той изгледа мача от трибуните заради наказание.

След постигнатия успех Рома е на четвъртото място в Серия А с актив от 19 точки, докато Каляри е последен с 6.

В 8-ата минута сардинците бяха много близо до гола, но удар на Раул Беланова се отби от гредата.

Седем минути след началото на втората част Леонардо Паволети се възползва от грешка на Матиас Виня и вкара за 1:0 в полза на Каляри.

В 67-ата минута Пелегрини стреля в напречната греда, но четири минути по-късно Ибанес възстанови равенството – 1:1.

Решаващият момент в мача дойде в 78-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини отбеляза с директно изпълнение на пряк свободен удар. Определено вратарят Алесио Краньо не бе подготвен и не успя да реагира по най-добрия начин.

До края Рома много умело уби темпото на мача и не позволи на домакините дори да си помислят за спечелване на точка.

В следващия кръг на Серия А Рома посреща Милан, докато Каляри гостува на Болоня.

По същото време в друг мач от италианския елит Лацио постигна минимална победа с 1:0 срещу Фиорентина. Единственото попадение в срещата беше дело на Педро в 52-рата минута.