София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Равенство между Марсилия и ПСЖ

След ремито парижани са едноличен лидер с 28 точки, докато Марсилия заема четвъртото място в подреждането с 18 пункта

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Олимпик Марсилия и ПСЖ не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 в дербито от 11-кя кръг на Лига 1.

Двата отбора изиграха равностоен мач, като три ключови намеси на ВАР повлияха върху крайния резултат. Системата за видеоповторения откри нередност първо при автогол на Луан Переш, след което и при попадение на Аркадиуш Милик.

В 57-ата минута гостите от ПСЖ останаха с човек по-малко. С директен червен картон беше изгонен Ашраф Хакими. До края обаче Пари Сен Жермен удържа резултата непроменен и се поздрави с точката. Определено „фокейците“ трябва да съжаляват, защото пропуснаха повече шансове и не успяха да се възползват от численото си предимство.

Първата любопитна ситуация в срещата дойде в 14-ата минута. Тогава ПСЖ организира стойностна атака, която завърши с неточен удар на Неймар. Луан Переш обаче отклони топката в собствената си мрежа. За щастие на „фокейците“ попадението не беше зачетено заради засада. Наложи се намесата на ВАР, за да се установи нарушението на правилата.

Пет минути по-късно Марсилия отбеляза, но след нова намеса на ВАР и този гол не беше признат. Аркадиуш Милик засече центриране по земя отдясно и от чиста позиция нямаше как да пропусне. И в този случай беше отсъдена засада.

В 26-ата минута опасен удар на Лионел Меси беше отразен от Пау Лопес. Стражът на домакините успя да отклони топката в ъглов удар.

В края на първата част аржентинецът отново не беше далеч от гола. Той получи на границата на наказателното поле и отправи опасен удар, но топката прелетя на сантиметри покрай вратата.

В 55-ата минута ПСЖ остана с човек по-малко след нова ключова намеса от страна на системата за видеоповторения. Ченгиз Юндер беше изведен с дълго подаване зад защитата на парижани. Той овладя и се откъсваше сам срещу Кейлор Навас. Точно преди да навлезе в наказателното поле Ашраф Хакими си помогна с ръка и го повали, за да спре опасната атака. Първоначално главният съдия Беноа Бастиен не отсъди нарушение на Хакими, но след преглед чрез ВАР го направи и показа директен червен картон на мароканеца. Димитро Пайе изпълни последвалия пряк свободен удар от добра стрелкова позиция, но прати топката над напречната греда.

Десет минути по-късно защитата на ПСЖ се пропука. Пайе проби по левия фланг и намери с центриране Валентин Ронже. 26-годишният полузащитник стреля с глава от чиста позиция, но на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Кейлор Навас.

Четвърт час преди края удар на Ченгиз Юндер беше блокиран от защитник. Десетина минути преди края Килиан Мбапе се измъкна зад защитата на „докейците“. Той напредна, но страхотно се намеси защитник, който с чист шпагат успя да избие топката от краката му. Мбапе имаше претенции за нарушение, но Беноа Бастиен беше категоричен, че няма фал.

В заключителните минути от срещата Марсилия натисна в търсене на победата. Въпреки че беше с човек по-малко, ПСЖ успя да удържи нулевото равенство.

След ремито парижани са едноличен лидер с 28 точки, докато Марсилия заема четвъртото място в подреждането с 18 пункта.