София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Почетино: Трябва да сме предпазливи с Меси

Меси получи удар в лявото коляно и се подложи на ядрено-магнитен резонанс преди няколко дни, за да се потвърди сложността на травмата и пропусна победата над Мец в сряда

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Лионел Меси е аут от състава на Пари Сен Жермен за мача с Монпелие този уикенд, тъй като не е напълно възстановен от натъртване на костите, но треньорът Маурисио Почетино се надява да го използва в средата на следващата седмица срещу Манчестър Сити. Меси получи удар в лявото коляно и се подложи на ядрено-магнитен резонанс преди няколко дни, за да се потвърди сложността на травмата и пропусна победата над Мец в сряда.

34-годишният аржентинец, който се присъедини към френския отбор от Барселона с договор за две години през август, ще бъде проверен отново в неделя, но само за да стане ясно дали ще може за играе в Шампионската лига във вторник.

"Меси започна да тича днес. Надяваме се да се подобрява, но ще го преценим след два дни", заяви Почетино пред журналистите днес. "Надяваме се, че всичко ще върви добре и той ще бъде на разположение отново. Да, надяваме се, че ще може да играе (срещу Сити). Трябва да бъдем предпазливи. Но също така и в неделя би трябвало да имаме отговори на повечето въпроси", добави аржентинският специалист.

Той заяви също, че мачът със Сити няма да окаже влияние върху избора му за състав за събота, а Анхел Ди Мария ще играе за първенство, тъй като е наказан за Шампионската лига заради червения картон от миналогодишния полуфинал.

"Ще помислим върху различни опции и различни схеми на игра. Ще преценим и кой ще даде точния баланс на отбора. Но хубавото е, че сме гъвкави и във всеки един момент можем да променяме", добави Почетино. "Maуро Икарди е играч, който допринесе много за отбора до контузията си. След това се възстанови и отново оказа голямо влияние. Разбира се, че той е алтернатива в атаката", добави Почетино.

Халфът Марко Верати ще поднови тренировки в неделя, докато Серхио Рамос, който очаква своя официален дебют, за момента тренира по индивидуална програма.