София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нова нула за ЦСКА, Ботев (Пд) на бараж

Георги Йомов и Маурисио Гарсес удариха греди при 0:0 с "канарчетата"

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

ЦСКА и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 в мач от предпоследния 30-и кръг на Еfbet Лига. Равенството гарантира на "канарчетата" участие в баража за Лигата на конференциитe срещу седмия в крайното класиране. Ботев събра 50 точки и няма как да бъде догонен от Черно море, който е с 46 преди последния си двубой - домакинството на ЦСКА в неделя. 

Преди мача между "червените" и Ботев се стигна до грозни сцени в Борисовата градина. Футболистите на "армейците" бяха обиждани от група недоволни фенове и обстрелвани с банани и бутилки минерална вода при пристигането им за срещата, което наложи намесата на полиция и вкарването на играчите в съблекалнята през входа откъм сектор "Б", а не през централния.

Maчът на живо изгледаха много малко привърженици на ЦСКА, докато "жълто-черните" се радваха на мощна подкрепа от феновете си.

Някои от чуждестранните футболисти на "армейците" пък отказаха да играят срещу Ботев заради ексцесиите и расистките обиди. Става въпрос за Брадли Мазику, Йоан Баи и Маурисио Гарсес. Първите трима останаха извън групата. Гарсес пък трябваше да започне титуляр, но в последния момент беше заменен от Яник Вилдсхут. През втората част той все пак влезе в игра, като дори удари греда.

Избраниците на Алън Пардю започнаха изключително активно и още в третата минута пропуснаха златен шанс да поведат в резултата. Георги Йомов остана непокрит в наказателното поле и стреля, но топката разтресе напречната греда. До почивката няколко пропуска направи Жорди Кайседо, като в една от ситуациите стражът на гостите Хидайет Ханкич се намеси решително и спаси.

В началото на второто полувреме Пардю смени Яник Вилдсхут и Георги Йомов, а в игра се появиха Маурисио Гарсес и Греъм Кери. В 53-ата минута Кайседо напредна отляво и вместо да потърси свободен съотборник, реши да стреля, но играч на Ботев блокира. Седем минути по-късно отново гредата спря ЦСКА. След центриране от ъглов удар Гарсес засече с глава, но топката удари напречната греда и тупна пред голлинията, след което бе избита.

В 65-ата пропуск направи и Варела, а минута по-късно Иван Турицов пусна отличен извеждащ пас към Гарсес, но точно преди бразилеца да стреля, вратарят Ханкич излезе и изби.

До края в игра за ЦСКА се появиха още Браян Морено и Калоян Кръстев, а в добавеното време и Асен Дончев, но резултатът не се промени. Ботев дори можеше да стигне до успеха. В 87-ата минута обаче Емануел Току удари греда. Минути по-рано пък Иван Турицов стреля силно от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

За "армейците" това беше четвърти от последните 5 мача във всички турнири, в който не успяват да отбележат гол.