София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нокаутираха Ник Диаз в завръщането му в UFC

Радвам се, че поне направих шоу. Имаше доста стрес докато се подготвях. Нямам извинение. Нямаше дълго време и трябваше да променя целия си организъм

3 годиниДруги 2 Симеон Кисьов

Един от емблематичните бойци в историята на UFC – Ник Диаз, направи официалното си завръщане в октагона след 6-годишна пауза. Под бурните овации на феновете в Лас Вегас и придружаван от брат си Нейт Диаз, 38-годишният американец излезе срещу бившия шампион в полусредна категория Роби Лоулър.

Диаз отказа да сваля килограми за полусредна категория, за където бе планиран двубоят. Така двамата се биха в мач от средната от бойната карта на UFC 266, но в пет рунда. Едва за втори път в историята на организацията се провежда мач, който не е шампионски, в толкова части.

39-годишният Лоулър заложи на по-агресивен стил в началните секунди, като Диаз изпадна в защитна позиция. Попаденията на бившият шампион често намираха точно целта. В средата на частта обаче Ник успя да изравни силите със серия от комбинации с много удари.

Лоулър продължи да е агресивен и във втория рунд, и беше по-активен и точен, вдигайки и темпото си. Диаз сякаш бързо се измори и започна да отстъпва, а играта му бе близо до мрежата.

До третия рунд значимите попадения баха на сметката на Диаз, но той започна да пропуска все повече удари. Роби отново бутна противника си до мрежата, където той отчете няколко тежки попадения, успявайки да повали Ник на земята. Лоулър предложи на противника да се изправи, но Диаз показа на съдията, че не е готов да продължи битката и 44 секунди след началото на рунда срещата бе прекратена.

Така Лоулър постигна желания реванш, след като през 2004 г. отстъпи на Диаз. Той прекъсна и серията си от четири поредни поражения и 4 години без победа.

Лоулър отиде и стисна ръката на Диаз след отказването му.

„Очаквах да ме натиска, но аз бях подготвен. Нацелих го с няколко добри удара в тялото. Той свърши добра работа, но аз бях безмилостен. Започнах да вкарвам много засрещащи удари, но той е много корав. Нека да го поздравим. Винаги съм го уважавал, защото показва най-доброто, когато се качи на ринга. Той дойде за битка и направи страхотно шоу. Благодарение на него аз започнах да тренирам много сериозно“, коментира победителят.

„Радвам се, че поне направих шоу. Имаше доста стрес докато се подготвях. Нямам извинение. Нямаше дълго време и трябваше да променя целия си организъм. Лоулър е в страхотна форма. Благодаря на всички“, каза от своя страна Ник Диаз.