София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Нидерландия триумфира във Варшава

Това бе изключително важен успех за "лалетата", с който те до голяма степен си гарантираха спечелването на групата

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Нидерландия постигна победа с 2:0 над Полша във Варшава в сблъсъка между двата тима в група 4 на дивизия "А" в Лигата на нациите. Това бе изключително важен успех за "лалетата", с който те до голяма степен си гарантираха спечелването на групата. Коди Гакпо в 14-тата и Стивън Бергвайн в 60-ата минута донесоха успеха на гостите.

Мачът не започна добре за възпитаниците на Луис ван Гаал, който още в 6-ата минута трябваше да прави принудителна смяна, след като Теун Коопмейнерс получи контузия.

Това обаче не повлия особено на играта на "лалетата", които в 14-тата минута успяха да открият резултата. Дензъл Дъмфрис подаде успоредно на голлинията за Коди Гакпо, който отблизо засече във вратата за 0:1.

Полша опитваше да се върне в мача, но трудно стигаше до добри положения. Най-добрата възможност за домакините дойде в 53-ата минута, когато Аркадиуш Милик получи перфектно центриране в близост до вратата, но незнайно как той не успя да намери очертанията и стреля над напречната греда.

За сметка на това в 60-ата минута гостите удвоиха преднината си. Стивън Бергвайн направи двойно подаване с Винсент Янсен в наказателното поле, след което изскочи очи в очи с вратаря и не сгреши за 0:2.

Така Нидерландия записа много важна победа, с която събра актив от 13 точки и до голяма степен си гарантира първото място в крайното класиране. "Лалетата" водят с 3 точки пред втория Белгия, като двата тима имат пряк сблъсък в последния кръг. Нидерландия обаче спечели първия мач в Брюксел с 4:1 и белгийците ще трябва да направят малко чудо, за да изместят своя съперник от челната позиция. Полша пък остава на 3-ото място с 4 точки и ще го брани в последния кръг срещу Уелс, който е на дъното с 1.