София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НАЙ-СЛАБИТЕ В ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ НА ВИСШАТА ЛИГА

ИВАНОВИЧ И АФЕЛАЙ ОТНОВО СРЕД 11-ТЕ ИЗДЪНКИ

9 годиниФото Спорт 11 Телевизия Евроком

Миналата седмица започнахме с една класация, която е малко нетипична за България. Представихме ви най-слабите 11 в третия кръг от английската Висша лига. 

Тази седмица не изневеряваме на нашите читатели и отново ви показваме кои играчи се представиха далеч под нивото си през изминалия 4-ти кръг: 

Вратар - Серхио Ромеро (Манчестър Юнайтед) 

Стражът на Манчестър Юнайтед не показа най-доброто от себе си в неделния мач срещу Суонзи, който "червените дяволи" изгубиха с 1:2. Аржентинецът имаше проблеми с високите топки и можеше да се намеси по-добре при победния гол на Бафетимби Гомис. 

Ляв защитник - Стивън Уитакър (Норич) 

Бранителят може да бъде винен за загубата на своя тим, след като беше изгонен в 30-тата минута при резултат 0:0. По-лошото е, че той получи 2 жълти картона в рамките на 5 минути. Така 10 от Норич не успяха да спрат Саутхемптън и "светците" записаха класически успех. 

Централен защитник - Деян Ловрен (Ливърпул) 

След като през изминалия кръг защитата беше пълна с играчи от Уест Хем, сега дойде ред и на техните съперници. Хърватинът имаше основна "заслуга" Ливърпул да загуби с 0:3 от "чуковете", тъй като беше по-бавен от обичайното и допусна редица грешки. Ловрен загуби единоборството с Ланцини при втория гол на Уест Хем и това се оказа пагубно за "червените". 

Централен защитник - Дейли Блинд (Манчестър Юнайтед) 

Блинд беше преместен на позицията на централния бранител това лято, но явно се нуждае от още време, за да свикне с нея. Холандецът се нуждаеше от помощта на Смолинг при почти всяко единоборство с Гомис. Нападателят създаде огромни трудности на защитата на Юнайтед, но най-лесно се справяше с Блинд. Това оказа огромно влияние при втория и победен гол на Суонзи. 

Десен защитник - Бранислав Иванович (Челси) 

Сърбинът попада за втори пореден път в тази класация. Явно този сезон ще бъде много тежък за него и за отбора му, ако не му се намери достоен конкурент. Сако и Болази си подаваха безпроблемно през него, а атаките на Палас по левия фланг вървяха много добре. Не случайно едно от попаденията дойде именно от там. Отново Иванович може да бъде винен за загубата на Челси с 1:2. 

Дефанзивен халф - Лий Кетърмол (Съндърланд) 

"Черните котки" се представят ужасно от началото на сезона и в мача срещу Астън Вила се видя светлина в тунела. Тя обаче беше загасена от представянето на Кетърмол. Той извърши нарушение в наказателното поле срещу Скот Синклеър, което доведе до дузпа за Вила в самото начало на мача. В останалото време той не се отчете с нищо интересно, докато владееше топката и допусна много индивидуални грешки. 

Дефанзивен халф - Чарли Адам (Стоук Сити) 

Адам започна добре в мача срещу Уест Бромич. Той успя да изведе нападателите на Стоук на няколко пъти на чиста позиция след страхотни подавания. В 30-тата минута обаче всичко за него приключи. Адам извърши грубо нарушение срещу Крейг Доусън и получи директен червен картон. 

Ляво крило - Ибрахим Афелай (Стоук Сити) 

Също като колегата си от Челси Бранислав Иванович, Афелай попада за втори пореден път в тази класация. Холандецът остава Стоук с 10 души на терена след червен картон още в 25-тата минута. След грубо нарушение на Крейг Гарднър, Афелай му удари шамар в лицето. Постъпката му не остана незабелязана от Майкъл Оливър и реферът го изпрати рано-рано под душовете. 

Дясно крило - Фелипе Коутиньо (Ливърпул) 

Шансовете пред бразилеца в мача срещу Уест Хем бяха твърде малко. Той изпитваше много сериозни проблеми срещу халфовете на съперника и играта му не се получаваше. Малко след почивката Коутиньо получи и втори жълт картон, оставяйки тима на Ливърпул с човек по-малко. 

Нападател - Тио Уолкът (Арсенал) 

Избран да води атаката на "артилеристите" вместо Оливие Жиру, Уолкът се провали напълно. Той пропусна две страхотни възможности да се разпише. При една от тях изпрати топката високо над вратата от границата на вратарското поле. Разочароващия мач за англичанина приключи 20 минути преди последния съдийски сигнал, когато той беше заменен от Жиру. 

Нападател - Александър Митрович (Нюкясъл) 

Нападателят беше изгонен още в 16-тата минута заради грубо влизане в краката на Франсис Куклен. На практика той обрече съотборниците си, които не успяха да запазят нулевото равенство с Арсенал и загубиха двубоя с 0:1. 

Автор: Павел Колев