София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милан излъга Атлетико Мадрид в драма

До края на паднаха повече попадения, а Милан възкръсна и ще се бори докрай за продължаване в елиминационната фаза на ШЛ

2 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Седемкратният европейски клубен шампион Милан победи с 1:0 Атлетико Мадрид в драматичен двубой  на  стадион „Уанда Метрополитано“.  С този успех „росонерите“ съхраниха шансовете си продължаване в елиминационната фаза на Шампионската лига. Скъпоценното попадение, донесло и първата победа на гранда от Милано след завръщането в турнира след 8 годишна пауза, заби резервата Жуниор Месиас малко преди края.  

Суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович остана на резервната скамейка, а атаката се водеше от Оливие Жиру.

Двубоят започна двуостро, но и без излишни рискове от страна и на двата тима. Още в 3-ата минута Родриго Де Паул изстреля страхотен шут, спасен фантастично от Татарушану. Дори и ако имаше гол обаче, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като Караско, който направи паса, се намираше в положение на засада. „Росонерите“ отговориха на предизвикателството с шут на Диас, преминал встрани от целта.

И двата отбора продължиха да търсят отбелязване на гол, но сякаш повече мислеха да не допуснат някоя фатална грешка. Де Паул пробва далечен шут в 19 –ата минута, но той профуча над вратата. Гостите отвърнаха с удар на Тео Ернандес от воле, но също толкова неточен.

До почивката нито „дюшекчиите“, нито „росонерите“ така и не стигнаха до чисто голово положение пред вратата на съперника. Милан владееше повече топката, но това не доведе до някакъв ефект срещу добре подредения тим на домакините.

Едва в 48-ата минута дойде най-чистата възможност в мача. Льомар нахлу в наказателното поле на гостите, но Татарушани с вещина спаси удара на французина. Само 120 секунди по-късно и Караско не успя да прати топката в мрежата.  Постепенно плахият натиск на Атлетико утихна.

Ибрахимович се появи на терена в 66-ата минута, след като замени контузения Жиру. Именно след започнала от него атака гостите стигнаха до най-добрата си възможност за гол в 72-ата минута, но Савич изби удара на резервата Бакайоко на две метра от голлинията.

Татарушану се прояви в 75-ата минута, спасявайки удар на Де Паул. Златан Ибрахимович се озова сам срещу Облак в 86-ата минута, но стражът спаси.  Устремът на гостите се увенча с успех в 87-ата минута, когато Кесие центрира, а Жуниор Месиас с глава прати топката в мрежата за 0:1.

До края на паднаха повече попадения, а Милан възкръсна и ще се бори докрай за продължаване в елиминационната фаза на ШЛ.