София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити обяви трансфера на новия ляв бек

21-годишният испанец подписа договор за четири години и стана петото ново попълнение на шампионите за това лято след Ерлинг Холанд, Калвин Филипс, Щефан Ортега и Хулиан Алварес

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Манчестър Сити официално обяви трансфера на левия бек Серхио Гомес, който идва от Андерлехт срещу 11 милиона паунда. 21-годишният испанец подписа договор за четири години и стана петото ново попълнение на шампионите за това лято след Ерлинг Холанд, Калвин Филипс, Щефан Ортега и Хулиан Алварес, който бе привлечен през януари, но се присъедини към „гражданите“ през това лято. През миналия сезон Гомес, който е преминал и през академията на Барселона, изигра 49 мача във всички турнири за водения от легендата на Сити Венсан Компани белгийски тим.

В началото на трансферния прозорец Джосеп Гуардиола искаше да привлече за тази позиция Марк Кукурея, но след като Сити не се разбра с Брайтън за цената на испанеца, който впоследствие отиде в Челси, мениджърът на „гражданите“ се насочи към Гомес.

„Изключително горд и щастлив съм, че се присъединявам към Манчестър Сити. Това е най-добрият отбор в Англия и аз имам шанса да се уча и развивам под ръководството на най-невероятния мениджър в целия свят – Пеп Гуардиола. Да бъда част от този клуб е сбъдната мечта за мен“, заяви Гомес пред сайта на Сити.