София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Лудогорец не успя да победи Гройтер Фюрт

Текпетей откри за шампионите още в началните секунди, отмениха гол на Сотириу в края

2 годиниФутбол 10 Симеон Кисьов

Лудогорец и Гройтер Фюрт завършиха 1:1 в контролна среща в Австрия. Проверката беше от две части по 60 минути.

 

Това бе втората контрола на "орлите" в Австрия. Преди няколко дни избраниците на Анте Шимунджа надиграха с 1:0 втородивизионния БВ Линц.

Гройтер Фюрт, който изпадна от Бундеслигата, вече игра с български отбор, побеждавайки с 4:1 ЦСКА преди дни.

 

Лудогорец поведе още в 59-ата секунда. "Орлите" организираха бърза контраатака, като топката стигна до Бърнард Текпетей и ганаецът прати топката в мрежата на Гройтер Фюрт.

В 7-ата минута Доминик Янков стреля опасно към вратата на Леон Шафран. Националът на Лудогорец се освободи от съперник и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Гройтер Фюрт се намеси добре.

Янков пробва нов удар в 19-ата минута, но вратарят на немския тим улови. Последва атака на германците, която Аке завърши с опасен удар покрай дясната греда. След него се оказа, че има рикошет и съперникът на Лудогорец изпълни корнер. В 23-ата минута Аке поправи мерника си и вкара топката във вратата на разградчани, но попадението не бе зачетено заради засада. Само 120 секунди по-късно "орлите" като по чудо не вкараха втори гол. Сантана подаде на Рик, който напредна по лявото крило и пусна топката покрай вратаря, но и покрай външната страна на лявата греда.

В 44-ата минута националът на Нидерландия Джетро Вилемс отправи опасен изстрел, който Падт спаси. Последва атака на "орлите", Рик подаде на Текпетей, той финтира съперник и отправи мощен изстрел. Тисера пробва да го засече с глава в празната врата, но не успя.

Две минути преди края на първото полувреме, което беше 60 минути, Гройтер Фюрт изравни. Автор на попадението стана Юнг, който се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер.

През втората част почти нямаше голови ситуации. В 99-ата минута играч на Гройтер Фюрт шутира от фаул, Симон Слуга улови топката. Секунди след това съдията падна на земята след като играч на германския тим неволно го удари в опит да играе с топката. На рефера беше оказана медицинска помощ, но не успя да продължи и се наложи да бъде сменен.

 

В 108-ата минута Пиерос Сотириу вкара, но попадението беше отменено заради фаул в атака. Съдията видя нарушение на кипърския национал, твърдейки, че той е закачил с ръка лицето на защитника на Гройтер Фюрт.

До края Лудогорец имаше още една възможност. Ихиньо Марин пробва късмета си, но прати топката кълбо покрай вратата и срещата завърши 1:1.

Следващата контрола на "орлите" в Австрия е в събота (25 юни) срещу шампиона на Унгария Ференцварош.