София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристиано не вкара, но Португалия вече е фаворит в групата

Резервата Диого Жота довърши чехите след подаване на Роналдо в 82-рата

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Португалия направи голяма крачка към класиране за финалите на Лигата на нациите, след като в среща от предпоследния кръг в група 2 на Дивизия “А” разби Чехия с 4:0 в Прага, а по същото време Испанция се издъни вкъщи срещу Швейцария - 1:2. Така “мореплавателите” излязоха начело в групата с 2 точки аванс, а в последния си мач във вторник не трябват да губят от състава на Луис Енрике като домакините.

Голямата звезда на португалците Кристиано Роналдо отново беше сред водещите футболисти, но имаше нещастие в началните минути да се сблъска с вратаря на съперника, в резултат на което получи рана в областта на носа и беше окървавен. Той все пак продължи мача и асистира за единия от головете. Неочакваният герой обаче беше съотборникът му в Манчестър Юнайтед Диого Далот, който реализира два гола - в 33-тата и 52-рата минути. Между тях се разписа и третият в тима от Юнайтед - Бруно Фернандеш (45’). Резервата Диого Жота довърши чехите след подаване на Роналдо в 82-рата.