София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хамилтън нанесе психологически удар на Верстапен

Това е мнението на световния шампион от 1996 година Деймън Хил, който допълни, че седемкратният световен шампион е показал своите инстинкти на „уличен боец

3 годиниМоторни 1 Симеон Кисьов

Тази неделя в Гран при на Великобритания Люис Хамилтън нанесе психологически удар на Макс Верстапен и той може да се окаже повратна точка в тазгодишната борба за титлата във Формула 1. Това е мнението на световния шампион от 1996 година Деймън Хил, който допълни, че седемкратният световен шампион е показал своите инстинкти на „уличен боец“.

При движение с над 280 км/ч в най-бързия завой на „Силвърстоун“ Люис закачи с предната си лява гума задната дясна на Верстапен и го прати в предпазните заграждения. Въпреки наказанието Люис направи много силен финал на надпреварата, стопи десетте секунди престой в бокса и грабна победата пред родна публика, с което вбеси шефовете на Ред Бул.

След десет състезания от началото на сезон 2021 това беше първият път, когато двамата стигнаха до инцидент помежду си. Преди това такива се разминаха на пистата „Имола“, в Барселона и Портимао, което според Хил показва, че Хамилтън вече е решен на всичко, за да обърне шампионата в своя полза.

„Това беше демонстрация на волята, нали? Люис сякаш извика в лицето на Макс: Аз съм уличен боец и ако ще се бориш срещу мен, ще трябва да свикнеш с това“, коментира Деймън Хил.

„Психологически това ще остави следа у Макс, мога да ви уверя в това. Той вече добре знае, че в битка гума до гума Люис вече няма да отстъпва и милиметър. Ако обаче двамата продължат да прескачат границата на позволеното, то съдиите на ФИА и Майкъл Маси ще трябва да се намесят по-сурово“, завърши британецът.