София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кесие: Не можеш да кажеш “не” на Барселона

Имам голямо желание да започна, както и да се запозная със съотборниците ми и новите ми треньори

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Халфът Франк Кесие беше представен като футболист на Барселона. На специалната си пресконференция котдивоарецът изрази голямото си желание да играе за отбора и подчерта, че ще работи усърдно, за да си заслужи титулярно място в състава на Чави Ернандес.

“Имам голямо желание да започна, както и да се запозная със съотборниците ми и новите ми треньори. Когато даден футболист започне да играе, никога не става по-лош. Дойдох в голям клуб и имам огромно желание да покажа с какво мога да допринеса. Яя Туре беше голям и много завършен играч. Мечтата ми е да работя много, за да имам кариера като неговата. Златан Ибрахимович ми каза, че тук е добро място, и ме посъветва да се трудя усърдно. Играл съм веднъж срещу Барселона и спечелихме с 1:0 в САЩ. Също така на Олимпиадата в Токио играх срещу Педри и Оскар Мингеса, с които си поговорих след мача.

Аз съм на разположение на треньора, който ще определя моята позиция на терена. Аз ще работя, за да предлагам моята най-добра версия където и да играя. Когато треньор като Чави ти се обади, това е, защото си вършиш работата добре. Не можеш да кажеш “не” на Барса. Говорих си с него и той подчерта важността, която ще имам в неговия проект. Защо в Милан ме наричаха Президента? Веднъж преди тренировка паркирах автомобила си на мястото на клубния президент. Казаха ми, че трябва да преместя колата си, но аз отвърнах, че няма да го направя, защото съм новия президент. Дали се виждам като титуляр? Не, както казах, трябва да си заслужа мястото с изявите си на терена и в тренировките, а не с изявления. Необходимо е да спечеля доверието на съотборниците ми и на треньора”, коментира Кесие.