София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Йозил се ожени край Босфора, Ердоган гостува на сватбата

Тържеството се състоя в луксозен хотел на брега на Босфора

5 годиниЛюбопитно 20 Телевизия Евроком

Германският футболист от турски произход Месут Йозил и турската манекенка и актриса Амине Гюлше се ожениха снощи на пищна церемония в Истанбул, като на сватбата присъства и турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Тържеството се състоя в луксозен хотел на брега на Босфора.
При настъпването на вечерта там дойде президентският кортеж и президентът Ердоган и съпругата му Емине бяха забелязани да влизат в хотела, а после и да стоят до младата двойка, докато чиновник официализираше брака. Ердоган и съпругата му останаха около половин час на сватбата. 30-годишният Йозил се среща от 2017 година с 26-годишната бивша Мис Турция Гюлше, която е родена и израснала в Швеция.
Присъствието на Ердоган на тържеството може да съживи полемиката от миналата година, разтърсила Германия, след като още тогава Йозил афишира близостта си с турския президент. Футболистът беше остро критикуван, след като беше заснет да подарява фланелка на Ердоган, чийто отношения с канцлера Ангела Меркел са обтегнати от повече от две години.След провала на Бундестима и отпадането в групите на Мондиал 2018 в Русия миналото лято Йозил реши да прекрати участието си в националния отбор. Той обвини Германската футболна федерация в расизъм и дискриминация заради турските му корени. Йозил, който е роден в Гелзенкирхен, е трето поколение имигрант и няма турско гражданство.
В Турция Ердоган редовно присъства на сватби на знаменитости и обича да се показва в компанията на звезди, особено в предизборни периоди. Присъствието му на сватбата на Йозил е в навечерието на новите избори за кмет на Истанбул след спорното анулиране на вота, спечелен през март от опозицията.