София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Груба грешка провали ПСВ Айндховен и прати Рейнджърс в групите на ШЛ

ПСВ Айндховен пък ще трябва да се задоволи с място в Лига Европа

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Глазгоу Рейнджърс се добра до участие в групите на Шампионската лига, след като постигна победа с 1:0 в реванша срещу ПСВ Айндховен на "Филипс Стейдиъм". Първата среща бе завършила при резултат 2:2 и така с общ резултат 3:2 шотландците продължават напред.

Макар да имаше само един отбелязан гол и този мач бе доста интересен. Двата тима си разменяха минути на надмощие, а и положенията пред двете врати не липсваха.

Гостите започнаха по-добре втората част и именно тогава успяха да изковат успеха си. Първо в 55-ата минута страхотен изстрел на Том Лоурънс се отби от сглобката на вратата.

В 60-ата минута Рейнджърс стигна и до откриване на резултата. Домакините направиха груба грешка при изнасянате на топката, Андре Рамальо позволи на Малик Тилман да му отнеме пред наказателното поле и да подаде за Антонио Чолак, който на празна врата не сгреши за 0:1.

До края ПСВ се хвърли в атака и имаше своите шансове, а най-сериозният от тях бе в 74-ата минута, когато Коди Гакпо бе изведен на скорост очи в очи с вратаря на съперника, но не успя да го преодолее.

Така Рейнджърс сложи край на дългото чакане и отново ще играе в турнира на богатите. ПСВ Айндховен пък ще трябва да се задоволи с място в Лига Европа.