София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Динамо Загреб е последният участник в груповата фаза на Шампионската лига

Динамо Загреб ще играе в групите на Шампионска лига, а Будьо/Глимт – в групите на Лига Европа

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Динамо Загреб е последният участник в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон. Хърватският тим, който в предишния кръг отстрани Лудогорец, сега взе скалпа на норвежкия първенец Будьо Глимт с драматичен успех с 4:1, дошъл след продължения и така ще играе в групите след общ резултат 4:3. В герои за домакините се превърнаха Мислав Оршич, Бруно Петкович, Йосип Дърмич и Петър Бочкай, които се разписаха за динамо, а единственото попадение за скандинавците бе дело на Алберт Гронбек.

Хърватският тим не бави гостите и още в 4-ата минута поведе в резултата. Голмасторът бе повече от познат – Мислав Оршич. Острието на хърватите направи страхотен пробив в четвъртата минута, при който навлезе в наказателното поле и с безпощаден удар в горния ляв ъгъл даде аванс на своя тим и така изравни общия резултат от двата мача.

В 35-ата минута Стефан Ристовски центрира много добре отдясно, като в наказателното поле Бруно Петкович с ножичен удар порази вратата на Никита Хайкин и така хвърли в екстаз феновете по трибуните на „Максимир“.

След почивката Будьо се съвзе и в 70-ата минута намали изоставането си. Точен бе Алберт Гронбек и така резултатът в спора между двата тима стана 2:2. До края на редовното време не се стигна до повече попадения и така двубоят влезе в продължения.

В тях домакините, подсилвани от мощната подкрепа на феновете си, се вдигнаха и успяха да отбележат два гола. Първо, в 117-ата минута Йосип Дърмич направи 3:1 след добавка, в последната минута на продълженията той асистира на Петър Бочкай, който реши окончателно изхода от срещата, след която Динамо Загреб ще играе в групите на Шампионска лига, а Будьо/Глимт – в групите на Лига Европа.