София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Десет от Торино изпуснаха победата

Десетте футболисти на Торино обаче устискаха и не загубиха мача

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Торино и Емполи завършиха наравно 2:2 в двубой от 15-ия кръг на Серия А. Томазо Побега и Марко Пяца изведоха домакините напред в резултата, но малко след това всичко се преобърна с главата надолу.

Торинци останаха с човек по-малко след червения картон на Уилфред Синго. Емполи взе контрола върху събитията на терена и стигна до равенството с попаденията на Симоне Романьоли и Андреа ла Мантия.

След ремито Емполи е 11-и с актив от 20 точки, докато Торино заема 13-ата позиция с 18.

Още в 8-ата минута Арналдо Санабриа направи голям пропуск от чиста позиция, но две минути по-късно Торино поведе. В голмайстор се превърна Побега, който се ориентира най-бързо при разбъркване в наказателното поле и разстреля противниковия страж.

Четвърт час след началото домакините удвоиха преднината си. Марко Пяца се отскубна зад защитата на Емполи и хладнокръвно завърши за 2:0.

Всичко вървеше по план за Торино, но в 32-рата минута Уилфред Синго остави своите съотборници с човек по-малко. Той беше изгонен с директен червен картон, след като ситуацията беше преразгледана с ВАР.

В 34-ата минута Романьоли засече центриране от ъглов удар и намали изоставането на Емполи. След почивката гостите се възползваха от числения си превес и натиснаха.

В 69-ата минута Андреа ла Мантия се разписа, но попадението не беше зачетено заради засада. Само три минути по-късно той отново порази целта и оформи крайния резултат.

Емполи трябва да съжалява, че не си тръгне с пълния комплект от три точки, тъй като до края имаше няколко шанса за трети го. Десетте футболисти на Торино обаче устискаха и не загубиха мача.