София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДЕЦАТА И ФУТБОЛЪТ

КОМПЮТЪРЪТ СРЕЩУ СПОРТА

9 годиниЛюбопитно 13 Телевизия Евроком

 XXI век- векът на компютрите, смартфоните, таблетите, социалните мрежи. Векът, който съсипва футболът, такъв какъвто го помним ние като деца. Векът, който издигна на пиедестал материалното и е на път да унищожи всичко красиво в детството на сегашното младо поколение. 

 

 

 Всеки си спомня междублоковите зелени площи, на които бягахме след топката по цял ден. Тези площи, на които слагахме по два камъка за греди. На тези площи, на които головете падаха като на баскетболен мач. Днес няма и спомен от тези градинки. Върху тях е изсипан асфалт, който отвежда до подземния паркинг на новопостроения блок. За сметка на това се построиха купища изкуствени игрища, които "пълнят" джоба на някой крупен бизнесмен. Бизнесмен, печелещ от игрите на децата ни.

 

 

 Позволихме го и продължаваме да го позволяваме. Купуваме компютърните игри, вместо да купим една топка на децата си и отново някой печели от нашите деца. Когато си спомним за нашите детски години, усмивката изплува на лицата ни. Гордеем се с безгрижните игри и с удоволствие ги разказваме, но какво ще разкажат днешните деца? Нищо. Може би за компютъра и колко игри е можел да побере на хард диска си.

 

 


ВЪРНЕТЕ РАДОСТТА НА ДЕЦАТА

 

Автор: Петю Димитров