София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев (Пловдив) стигна до бронзовите медали

Джак Лейн и Николай Минков вкараха за "канарчетата"

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Ботев (Пловдив) спечели с 2:1 домакинството си на Славия в последен двубой от плейофите в първата шестица. Така възпитаниците на треньора Азрудин Валентич се окичиха с бронзовите медали, завършвайки на трето място в класирането след Лудогорец и ЦСКА. По същото време днес "орлите" надвиха с 1:0 Левски на "Герена", което позволи на "канарчетата" да изпреварят "сините" в крайното класиране.

Тимът на Валентич обаче ще трябва да играе бараж за участие в Лигата на конференциите със седмия Берое, тъй като Левски триумфира в турнира за Купата на България.

Мачът тази вечер в Коматево се разви по плановете на "канарчетата". В 15-ата минута Кристиан Добрев наказа бившия си отбор, но попадението на Славия беше отменено след намесата на ВАР заради засада. Джак Лейн в 53-ата минута изведе домакините напред, а Николай Минков в 66-ата удвои.

До края Славия стигна до почетно попадение. Вкара го талантът Валентин Петров в 85-ата минута, след като по-рано се появи на смяна. За него това беше дебют в Еfbet Лига.

Славия завършва на шестото място в първенството този сезон.