София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Берое удари Локомотив (Пловдив) в края

Алиун Фал герой за тима от Стара Загора, който се върна на седмата позиция пред ЦСКА 1948

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Берое удари Локомотив (Пловдив) с 1:0 с късен гол в здрава битка от петия кръг на първата четворка на втората осмица и изпревари ЦСКА 1948 на седмата позиция, даваща право на участие в бараж за евроквота. Алиун Фал (90) реализира победения гол за домакините.

Йосипш Томашевич бе записан в титулярния състав, но се контузи на загрявката и бе заменен от Александър Василев. Още в началото на двубоя Парвиз Умарбаев се свлече на терена и получи медицинска помощ на два пъти. '

В 9-ата минута Стив Фуртадо върна към Серкан Юсеин, който шутира неточно от далечна дистанция. Домакините бяха по-активни, но защитата на гостите се справяше.

В 35-ата минута Джоната Перейра бе изведен от Стив Фуртадо и се опита да си свали топката с глава, а тя излезе извън очертанията на терена. Осем минути по-късно Генадий Ганев спаси удар на Лукас Салинас.

Малко след почивката Даниел Генов излезе на добра позиция сам срещу вратаря Илко Пиргов, но прати топката далеч от целта. Минути по-късно Давиде Мариани опита да прехвърли Пиргов, но стражът на "смърфовете" улови с лекота. В 52-ата минута Пиргов отрази удар и на Алиун Фал.

Домакините продължиха да притискат съперника и Джуниет Али центрира остро в наказателното поле, но и в този случаи вратарят на гостите се извиси над всички и хвана топката. Четвърт час преди края на мача излезлият от игра Парвиз Умарбаев получи жълт картон на пейката и трябваше се прибере в съблекалните. В 79-ата минута Ганев отрази удар на Христо Иванов с крак, а секунди по-късно спаси и удар с глава на Ивайло Димитров.

В последната 90-а изстрел на Даниел Генов бе блокиран от играч на Локо Пд, но топката стигна до Алиун Фал, който с глава вкара за 1:0 и донесе победата за домакините.

След равенството старозагорци имат 41 точки и са с една пред ЦСКА 1948, а „смърфовете“ имат 37 точки и загубиха шансове за седмото място. В последния кръг Берое гостува на Арда, а Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА 1948.