София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Базел изхвърли ЦСКА от Европа

Тенис легендата се появи през втората част и домакините вкараха два гола

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

ЦСКА загуби с 0:2 от швейцарския Базел като гост в реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите и отпадна от борбата. "Червените" взеха първия мач с 1:0, но не успяха да елиминират Базел за втори път в рамките на две години и да си осигурят участие в групи на евротурнир за трета поредна година.

На трибуните на 'Санкт Якоб Парк" е тенис легендата Роджър Федерер, който се появи на почивката, за да подкрепи тима от града, в който е роден.

Първият удар към една от двете врати бе за ЦСКА, като Дауда Бамба шутира от дистанция в третата минута. Швейцарците отвърнаха с остро центриране в 10-ата минута, но Турицов се намеси решително. Базел беше изключително близо до гол в минутите между 17-ата и 25-ата минута, но вратарят на "червените" Густаво Бусато спаси няколко последователни опасни удара.

Минути преди изтичането на половин час игра ЦСКА създаде две опасности, в центъра на които бе Лазар Туфегджич, но така и не стигна до точен удар. "Червените"  имаха още една възможност в 31-ата минута, но Бамба се озова на добра позиция в наказателното поле, но се забави и няколко бранители го блокираха.

В продължението на първата част грешка на Турицов можеше да струва скъпо, но ударът на Лиам Милар премина покрай вратата. ЦСКА отвърна в опасна атака и шанс за Гарсес, но той се забави и бранител блокира изстрела му.

Второто полувреме стартира с удар над вратата на ЦСКА и жълт картон за Густаво Бусато за бавене на играта.

Преди изтичането на час игра и двата тима имаха по една добра възможност. Атака на домакините завърши с претенции за дузпа, докато Амос Юга от ЦСКА шутира опасно покрай дясната греда.

Базел стигна до откриване на резултата в 66-ата минута, в която Фабиан Фрай бе изведен зад отбраната на ЦСКА, освободи се от Юга и се разписа за 1:0, с което изравни общи резултат в двата мача - 1:1.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич направи двойна смяна в 72-ата минута и освежи тима си с Жеферсон и Браян Морено.

Последваха минути на опасности към двете врати, при които не се стигна до точни удари. Базел нанесе решителния удар в мача в 84-ата минута, когато бранителят Михаел Ланг се озова на върха на атаката и преодоля Бусато за 2:0 в мача и 2:1 за швейцарците поведоха в общия резултат.

В последните минути ЦСКА създаде опасна ситуация пред вратата на Базел, но не се стигна до точен удар. Така "червените" бяха елиминирани от турнира лига на конференциите с общ резултат 1:2.