София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байерн официално представи Садио Мане

Сенегалецът с договор до 2025 г.

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Байерн официално представи Садио Мане. 30-годишният сенегалски национал подписа договор с баварците до 30 юни 2025 г., обяви сайтът на германския гранд.

Трансферът на досегашния офанзивен футболист на Ливърпул беше очакван, тъй като от седмици течаха преговори между всички участващи страни. В крайна сметка мърсисайдци и Байерн се разбраха за сделка в рамките на 32 милиона евро и допълнителни 9 милиона като бонуси.

Вчера Мане пристигна в Мюнхен и премина през две фази на медицински тестове, а след това проведе окончателни разговори с управата на баварците относно личните си условия.

Германия е четвъртата европейска страна, в която Садио Мане ще играе през кариерата си. До момента е носил екипите на френския Метц, австрийския Ред Бул Залцбург и английските Саутхемптън и Ливърпул. С „червените бикове“ е шампион и носител на купата на Австрия, а с мърсисайдци спечели по един път Висшата лига, ФА Къп, купата на Лигата, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. С националния отбор на Сенегал е носител на Купата на Африканските нации за 2021 г.

Мане е третото ново попълнение на Байерн през лятото. Преди това баварците се подсилиха с десния бек Нусаир Мазрауи и халфа Раян Гравенберх. И двамата преминават на „Алианц Арена“ от Аякс. Мазрауи направи трансфер като свободен агент, а сделката за Гравенберх е в размер на 18,5 милиона евро.

„Садио Мане е световна футболна звезда, който подчертава амбициите на Байерн и повишава атрактивността на Бундеслигата. Заради такива уникални играчи феновете идват на стадиона. Прекрасно е, че нашият борд на директорите, воден от Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, успя да подпише с подобна звезда“, заяви президентът на баварците Херберт Хайнер.

„Щастлив съм, че най-сетне ще играя в Байерн. Имахме доста разговори и от самото начало се чувствах поласкан от интереса на такъв голям клуб. В нито един момент не се поколебах в решението си да приема офертата. За мен това е подходящият момент да опитам да заиграя в ново първенство. Искам за постигна големи успехи. Още докато играех в Залцбург следях много от мачовете на Байерн. Много харесвам този клуб“, коментира Мане пред сайта на баварците.

„Още от първите минути на нашите разговори Садио Мане беше ясен, че желае да играе в Байерн. Всички познават неговите прекрасни качества като футболист и човек. Той ще допринесе много за нашия отбор. Неговият трансфер е доказателство, че ние имаме големи цели. Мане е точният човек за стила, който Байерн играе под ръководството на Юлиан Нагелсман. Щастливи сме, че успяхме да осъществим трансфера му в Мюнхен“, призна спортният директор Салихамиджич.