София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аталанта смаза Венеция с 4:0

Звучният успех прати Аталанта в топ 4, като бергамаските имат 31 точки, колкото има и третия Интер

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Аталанта смаза Венеция с 4:0 в мач от 15-ия кръг на Серия А. На своя „Атлети Азури д’Италия“ хората на Джанпиеро Гасперини надиграха тотално новака в италианския шампионат и вече са на четвърто място в класирането, с равни точки с третия Интер. Найд-всички в двубоя беше Марио Пашалич, който вкара хеттрик за бергамаските, а един гол добави Теун Коопмайнерс.

Домакините започнаха ударно срещата и още в 7-ата минута поведоха в резултата. Точен беше Марио Пашалич, който с хубав шут прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Серхио Ромеро след като получи подаване от Йосип Иличич.

Пет минути по-късно упражнението се повтори. Луис Муриел с хубаво подаване по земя намери пашалич в наказателното поле. Останал без опека, хърватинът не срещна проблеми и вкара втория си гол в мача.

В 21-ата минута Венеция имаше шанс да намали резултата. Томас Анри се озова на изгодна позиция на границата на наказателното поле и стреля силно д водлия десен ъгъл на вратата на домакините, но Хуан Мусо спаси чудесно.

Пет минути след началото на второто полувреме Пашалич можеше да оформи своя хеттрик, след като засече топката в наказателното поле, но Ромеро направи брилянтно спасяване.

Пет минути след това Иличич овладя брелиянтно подаване в наказатолнето поле, но ударът му беше блокиран от защитники и топката беше изчистена в ъглов удар.

В 57-ата минута Джузепе Пецела подаде към Теун Копмайнерс. Седмицата на домакините показа страхотна техника и проби до границата на наказателното поле и стреля, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Венеция – 3:0.

Малко след изтичането на час игра Луис Муриел нахлу в наказателното поле, но ударът му рикошира в лявата греда.

В 67-ата минута Муриел прати пас по конец към Пашалич в пеналта и вторият прати топката в средата на вратата, оформяйки своя хеттрик.

Три минути по-късно гостите можеха да се върнат в мача, но удар отблизо на Домен Црнигой мина над напречната греда.

В самия край на мача Алексей Миранчук направи пробив, стигайки до границата на наказателното поле. Последва изстрел, след който обаче топката профуча покрай лявата греда на Ромеро.

Звучният успех прати Аталанта в топ 4, като бергамаските имат 31 точки, колкото има и третия Интер. По този начин те отправиха предизвикателство към лидера Наполи, на който ще гостуват в следващия кръг. Венеция, от своя страна, остана на 16-ото място с 15 точки, като е на 4 над следващия в подреждането Специя с Петко христов в състава.