София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Александър Волкановски доминира над Брайън Ортега на UFC 266

Съдиите са единодушни в победата на Волкановски - (49–46, 50–45, 50–44)

3 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Александър Волкановски успя да се справи с Брайън Ортега. Двамата оглавиха UFC 266, което се проведе преди малко в Лас Вегас. Залогът беше титлата в категория перо на Волкановски. Двамата си спретнаха страхотна война, която продължи 5 рунда. В началото на битката Волкановски започна агресивно и вкарваше удари и ритници. Ортега не му оставаше длъжен и му отвори аркада под окото след кроше. Добро начало за шампиона.

Във втория рунд Волкановски не спря да натиска. Ортега не отстъпваше и станахме свидетели на размяна на бомби в клетката. В третия рунд шампиона вдигна оборотите и нарани сериозно Ортега. Александър успя да го разклати, но Ортега остана на крака. Секунди по-късно Ортега сваля Волкановски с контра кроше. Брайън веднага му взема гърба и заключва гилотина.

Страхотна защита от Волкановски, който се измъква и стоварва тежки удари на претендента. Ортега не се отказва и прилага триъгълник. Александър отново се измъква и засипва Ортега с бомби. Това определено е един от най-добрите рундове в ММА за 2021 година. По време на почивката лекар преглежда Ортега, който е с почти затворено око. Брайън е целият в кръв, но показва голямо сърце и продължава битката.

Волкановски е по-добър в стойка, но Ортега успява да пренесе битката на земята и опитва събмишън, но за пореден път без успех. Шампиона се измъква и вкарва тежък граунд енд паунд на Ортега. Ударите не спират да валят от страна на Александър, а Хърб Дийн предупреждава Ортега, че ще спре битката.

Волкановски позволява на Ортега да се изправи и край на нов доминантен рунд за Волкановски. В последния рунд Брайън показа страхотна издръжливост. Той вкара няколко тежки попадения на шампиона, но Волкановски ги пое и остана на крака. Размяната на удари продължи до края на рунда и срещата стигна до решение. Съдиите са единодушни в победата на Волкановски - (49–46, 50–45, 50–44).

С тази победа Волкановски защитава титлата си за 2-ри път и навлиза в серия от 20 поредни победи. Ортега от своя страна се връща към загубите и за втори път губи в кариерата си. Александър Волкановски ще чака битка с победителя от срещата между Макс Холоуей и Яир Родригес.