София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Абрамович се сбогува: За мен беше чест да съм част от Челси

Беше честта на живота ми да бъда част от този клуб

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Роман Абрамович пусна емоционално изявление, с което се сбогува с Челси. По-рано днес от клуба обявиха, че всички детайли по продажбата на лондончани са финализирани и се очаква от понеделник Тод Боели да бъде обявен официално за новия собственик. Сделката ще е на стойност 4,25 милиарда лири.

“Изминаха почти три месеца, след като обявих намерението си да продам Челси. В този период екипът ми работи много, за да намери правилният попечител, който ще бъде в най-добра позиция успешно да води клуба в следващия период. Собствеността на този клуб идва с голяма отговорност. Откакто дойдох в Челси преди почти 20 години, станах свидетел от първо лице на това, което този клуб може да постигне”, се казва в изявлението на Абрамович.

“Беше честта на живота ми да бъда част от този клуб. Искам да благодаря на всички бивши и настоящи играчи, треньори и, разбира се, на феновете за тези невероятни години. Горд съм от общите ни успехи. Милиони хора ще бъдат подпомогнати от новата благотворителна фондация, която бе създадена. Това е завещанието, което оставяме заедно”, допълва руснака.