София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Жената на загиналия пилот: Може ли да ни обясните кое е загуба на пространствена ориентация?

Тя зададе няколко въпроса за смъртта на съпруга си
3 мОбщество 1334 Мирослав Митков

Димитрина Попова, жената на загиналия пилот на изтребителя МиГ Валентин Терзиев, се обърна към служебния министър на отбраната Георги Панайотов с няколко въпроса относно смъртта на съпруига й.

"Може ли да ни обясните кое е загуба на пространствена ориентация, защо не се води пилотска грешка и какво означава", попита тя. 

"Това се случва извън вниманието на пилота, той не осъзнава в каква ситуация се намира и затова не е предприел действия. В последната секунда той започва доклад, ако осъзнава, че е в аварийна ситуация, той няма да предприеме такива действия, той е загубил пространствена ориентация и до последно не е могъл да я възстанови", обясни представителят на ВВС полк. Василев.

"В доклада виждаме разследване от излитане на самолета до катастрофата - само прякото изпълнение на задачата ли е обект на разследване или подготовката за учението", попита още тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!