София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Жената на пациента от "Елин Пелин": "Спешна помощ" лъже, не съм отказвала хоспитализация

Илона Александрова с отговор пред "Евроком"
15 мОбщество 902 Ивана Иванова

"Спешна помощ" лъже, не съм отказвала хоспитализация. Това коментира пред Телевизия "Евроком" Илона Александрова, която е жена на пациента от "Гара Елин Пелин" Йордан Иванов, който е прехвърлян от болница в болница.

"Искам да знам защо от "Александровска" болница, след като е потеглила линейка към обещаната болница за лечение защо е откаран у нас в 23:30 ч. гол в такова състояние. Защо докторката лъже, не са направили абсолютно нищо, за да спасят съпруга ми. Съпругът ми можеже да е жив и днес. Никога не съм подписвала каквито и да е било документи за отказ от хоспитализация, ще се направи експертиза. Защо ще ги викам, ако отказвам лечение", каза за Евроком Илона Александрова. 

"Аз попитах докторката "Спасихте ли съпруга ми?" и тази същата руса докторка казва: "Не, той умря.". Каза ми го надменно и тогава моето 12-годишно дете попита "Как така умря, не го ли спасихте, нали сте лекари?".

Илона Александрова отрича да е имало големи тълпи и агресия към д-р Диди Кацарова. "Тълпа от 20 човека не е имало".

Припомняме, че от Спешна помощ отричат да имат вина за смъртта на мъж от Елин Пелин с двустранна бронхопневмония, който беше върнат от няколко болници в София и почина в дома си.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска обясни, че не за първи път ги обвиняват във всички земни грехове и допълни, че става дума за тежък инцидент с фатален край - почина 62 годишен мъж от Елин Пелин. От Спешна помощ не приемат обвиненията за немарливост и че не са си свършили работата.

Сунгарска обясни, че за малко повече от 20 дни екип на спешна помощ е посещавал пациента 6 пъти, като тя показа и документи за тези посещения. Първият е бил на 7 ноември, като през деня се е наложили отново да дойде втори екип.

"Първият път се установява, че има гастритен проблем, който не изисква хоспитализация. Същият ден, няколко часа по-късно, се вика екип със същите оплаквания. Колегите са предложили хоспитализация, която е отказана”, обясни Сунгарска. По думите й през следващите няколко дни- на 11 ноември при пациента също е изпращана линейка на Спешна помощ и отново е отказана хопситализация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!