София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Владислав Панев: На този парламент все още трябва да се даде шанс да излъчи кабинет

"Ако се отиде на избори, няма да има парламент поне два месеца", подчерта той
17 сПолитика 275 Николай Парашкевов

"Дали да се предприеме нещо по отношение на ултиматума на посланик Митрофанова трябва да се реши след консултации със службите и най-вероятно в изпълнителната власт и председателски съвет на НС. Но е факт, че поне от 10 години се намираме в тежка информационна война, която се води от Русия на целия континент, особено ожесточена е тя в България, както в бившите социалистически страни. Възприемам го като елемент от тази война и трябва да я спечелим, защото залогът е бъдещето на България", това каза пред БНТ Владислав Панев зам.-председател на „Демократична България“.

"Изгонването на дипломати или състав на Руското посолство е стъпка, която може да намери своето оправдание", допълни още той.

По отношение на тази информационна война той определи България като "гореща точка" и "фронтова линия" и при това положение мерките в България трябва да бъдат най-силни, каза Панев.

За политическата криза у нас Панев каза, че ако се реализира правителство в рамките на този мандат, то трябва да е с ясна програма и да постигне ясни резултати в рамките на следващите месеци - конкретни мерки за съдебна реформа, квалифицирано мнозинство за промени в Конституцията, промени във Висшия съдебен съвет, конкурентоспособност на българската икономика.

"Ако се отиде на избори, няма да има парламент поне два месеца. Но ако се формира мнозинство и се излъчи правителство, което не е в състояние да направи нищо, тъй като в парламента няма подкрепа, тогава наистина е по-добре да се отиде на избори", каза още Владислав Панев.

"В предсрочния вот има притеснение, че кризата ще изкара по-радикални политици на преден план и ще направи много по-трудно съставянето на кабинет. На този парламент все още трябва да се даде шанс да излъчи кабинет", смята депутатът от ДБ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!