София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ВАСИЛЕВ ОТГОВОРИ: ПП обсъжда ли темата за нов премиер?

Според него също не е допускано да не е Кирил Петков
5 мПолитика 392 Ивана Иванова

"Битката за България трябва да бъде водена докрай. Всеки един от хората в "Продължаваме промяната " е избрал да бъде част от тази кауза и се е борил сам в собствения си район, за да бъде избран. "Продължаваме промяната" е просто платформа". Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред Дневник.

Вицепремиерът твърди, че все още не е обсъдена темата за нов премиер. Според него също не е допускано да не е Кирил Петков.

По думите му контролът по границата е продължителен процес.

Цените на горивата са адекватни. Цената е по-ниска от Гърция, Румъния, Сърбия. Горивата поскъпват навсякъде, защото цените се вдигат. Това, което е важно дали цените са ниски, средни, високи спрямо съседните, добави още той. 

По темата за Република Северна Македония той сподели, че според него не е добпе политици да се месят в работата на професионални дипломати. Добави също, че трябва това решение не може да бъде взето от правителството. По негови думи това е работа на парламента.

Василев отбляза, че все още няма индикации дали президентът ще свика КСНС по темата с Република Северна Македония. И добави,че отношенията му с президента Румен Радев са институционални. 

"Ако не вярвах че е възможна промяна в България, нямаше да съм тук", категорично заяви Асен Василев. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!