София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Цацаров: Думата "бухалка" влезе в речника на Христо Иванов, след това и в този на Надежда Йорданова

Основният му мотив за оставка е предел на достойнство
4 мПравосъдие 394 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Думата бухалка влезе в речника на Христо Иванов, след това се прехвърли в речника на министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Няма нито едно производство, което да е започнало от самосебе си. Медийната употреба на думата бухалка е ясна. КПКОНПИ не е търговско дружество и ако смятате, че държавно дружество е бухалка, то това не е правилно мислене на Народното събрание. Не е правилно да се обсъжда кое е бухалка и изтривалка. Това коментира председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров пред Антикорупционната комисия в парламента.

"Ако аз и още двама-трима се виновни за корупцията у нас - добре. Ще подам оставка, а след това ще трябва да се докаже. Основният ми мотив за оставка е предел на достойнство. Второто е чисто професионалният елемент. Професия - председател на КПКОНПИ не съществува, няма и професия "главен прокурор". Аз съм работил като съдия и като главен прокурор. Нормално е да се върна от там, където съм тръгнал. Да му мислят тези, които дори и да имат диплома като юристи, не могат да бъдат нищо друго освен политици", каза още Цацаров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!