София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Цацаров: 5876 са активните имуществени проверки в момента в КПКОНПИ

Сигналите, изпратени през физически лица, преобладават

Без да влагам нищо лично, едва ли сме се събрали тук, за да си говорим кой от кого е разочарован. Това заяви в началото на изслушването от страна на Антикорупционната комисия в парламента шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. 

Производствата се образуват, както следва от закона - по сигнал. Законът не позволява да се работи по анонимен сигнал. Законът позволява да се образува сигнал и по медийна публикация, ако тя отговаря на определението за сигнал, посочи той. 

Сигналите, изпратени през физически лица, преобладават. 

80% от сигналите касаят ситуации в общински съвети и в много случаи автори са именно общински съветници. 

Масовата хипотеза е по сезиране на прокуратурата. От два месеца насам проверки стартират и от европейските делегирани прокурори. 

Комисията има свободен достъп до абсолютно всички регистри в страната. 

5876 са активните имуществени проверки в момента в Комисията. Комисията не може сама да образува имотна проверка, каза още той. 

 

Още новини

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!