София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Татяна Кристи с коментар за силата на безпросветните: Те определят бъдещето на една държава

Коментар във „Фейсбук“
8 сVox Populi 198

Татяна Кристи обясни в личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук“ каква е силата на безпросветните. 
 
„Да, те имат сила и това е гласуването им. Те определят политическия ландшафт на всяко правителство и парламент, те определят бъдещето на една държава“, каза тя.
 
„Те са таргет групата на всяка крадлива и нечистоплътна формация от прехода. Те са поддават на лъжливи внушения, защото не могат или не желаят да се информират, не желаят да четат, не желаят да учат“, заяви журналистката и общественичка.
 
Тя сподели, че безпросветните „обикновено са бедни и безпомощни в своя житейски път“. По думите ѝ именно „оттам идва и омразата, а тя е лесно разпалима от всеки политически платен шарлатанин“.
 
„Достатъчно да е се дръпнат струните на „национализма“ и да се изобрети враг. Когато има „враг“ идва омразата – нерационална, саморазрушителна, но даваща моментно удовлетворение, че нищожното им присъсвие във вселената е забелязано в този враждебен му свят. Безпросветните винаги търсят вината за своята клетост в другите – обикновено другите – са по-успели от него – дали на лично, или на геополитическо ниво“, сподели Кристи.
 
„Когато му се внуши, че Западът е виновен за бедността му, той започва да гори европейския флаг, когато му се внуши, че чуждениците го „крадат“ и му пречат, той започва да забива кирки в колите им, когато му кажат, че норвежците ще му откраднат децата, той излиза на протест с/у норвежците, без норвежците да имат представа за какво точно протестират безпросветните. Когато им внушат да пият белина против Ковид, те пият, когато им кажат, че ги пръскат с кемтрейлс от невидими самолети, те побесняват от възмущение, когато му внушат, че в диктатура се живее по-добре, те искат да разрушат демокрацията... Списъкът е безкраен“, каза тя. 
 
„Но този пост е за един добър селски човечец от едно турско село, което срещнах наскоро и който бе много любезен да ме упъти към място, което търсих. Добър, трудолюбив етнически турчин над 65 години. Питам го – „Продължавате ли да гласувате за ДПС при вас?“, той – „досега гласувахме за тях, и за ГЕРБ гласувахме...“ Явно намеква за поръчковото преливане на гласове в бастиони на статуквото – във феодалните му райони. Но човечецът ми каза, че сега щял да гласува за „Възраждане“, защото се „надявал Путин да ни оправи“, сподели журналистката и общественичка., като подчерта, че „този човечец гледа само телевизия – няма интернет, не чете „Фейсбук“, не пътува, защото няма пари. Нито е ходил в Съветския съюз, нито в Русия, нито на Запад... Цял живот е работили в селото си. Беден, беден... Излъчва една детска неприкрита наивност, но в същото време и непоколебима убеденост в правотата си – това е силата на непросветения“. 
 
Татяна Кристи сподели, че е попитала човека дали знае как живеят хората в Русия, знае ли за репресиите срещу руските граждани, знае ли за корупцията там. „Отговаряше с дежурните отговори – ние сме бедни заради Запада... С такива хора не може да се спори – както не може да се спори с алкохолик, който умира от алкохол, но не иска да го спре... Стана ми тъжно, защото този беден човечец е оръжието на най-големите мерзавци в българската политика, които са се погрижили медиите да изглеждат така както сега – средство за зомбиране на безпросветните игноранти“, заяви тя.
 
„Просветата е слънце, но само тогава, когато някой може да се възползва от нея. Насила не може да се даде... А в България десетилетия наред тя насила се отнемаше от населението. Дано пораженията да не са необратими“, каза в заключение Татяна Кристи. 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!