София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Татяна Кристи: Писмото може да бъде средство за просветление, както и за мракобесие

Коментар във „Фейсбук“
6 сVox Populi 181

„Честит празник на културата, просветата и българската азбука“, написа в профила си във „Фейсбук“ Татяна Кристи. „Бих искала да подчертая на културата и просветата! Защото азбуката, писмото, не са достатъчно условие за просветен и културен народ“, каза тя. Според журналистката и общественичка много зависи как и с какви цели те се използват. 

„Писмото може да бъде средство за просветление, както и за мракобесие – справка българските медии и социални мрежи, гъмжащи от неграмотни мракбесници или платени такива“, заяви Татяна Кристи.

„Също така, с риск да обидя някои, искам да кажа, че за мен литийни шествия с мощи на когото и да било по улиците, е една отживелица, в която виждам перверзност, осбено в държава, която се е обявила за светска. Виждам като нечистоплътно този празник да бъде яхнат от църквата и от червените червенотиквеничета в политиката, които си правят политически пиар и се правят на религиозни, каквито никога не са били, защото са закърмени със сърп и чук по казармите на соца“, подчерта тя.

„Не знам защо нечии мощи трябва да се разнасят от място на място. Това за мен е десекрация“, каза още Татяна Кристи. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!