София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

СЗО пусна приложение срещу дезинформацията около COVID в България и Северна Македония

Дезинформацията е вредна за здравето на хората и може да струва животи, посочиха от СЗО
57 сОбщество 1246

Световната здравна организация пусна приложение за борба с дезинформацията, свързана с  COVID, в България и Северна Македония, съобщиха от СЗО.

“По време на пандемията от COVID-19 разпространението на дезинформация, основно в социалните мрежи и други дигитални платформи, се оказа също толкова голяма заплаха за глобалното обществено здраве, колкото и COVID. Дезинформацията е вредна за здравето на хората и може да струва животи. HealthBuddy+ стартира онлайн през май 2020 г. от СЗО-Европа и UNICEF, за да помогне за развенчаването на фалшиви твърдения за вируса, като същевременно подкрепи разпространението на достоверна информация за COVID-19 в Европейския регион”, се посочва в съобщението на СЗО.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!