София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

СРЕЩУ КАЦАРОВ: ГЕРБ праща сигнал до прокуратурата за болница "Лозенец" (ВИДЕО)

Костадин Ангелов цитира и проверката проведена от КПКОНПИ,
3 мЗдраве 393 Ивана Иванова

Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на изпълнителния директор на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и беше освободен от доц. Стоименова. Самият той е сключил договори със себе си и си е давал заплата, което е довело до злоупотреба с публични средства и изразходването на над 40 хиляди лева на данъкоплатците. Това заяви на пресконференция в Народното събрание проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ за освободения директор на болницата доц. Радосвет Горнев.

Кацаров: "Александровска" имаше 70 млн. лв дългове, изоставена от бившия директор

Кацаров: Димитър Петров не е инициатор на проверката за тестовете, а изпълнител (ВИДЕО)

Ангелов цитира и проверката проведена от КПКОНПИ, която установи конфликт на интереси по отношение на доц. Горнев. „По наши данни министърът на здравеопазването по онова време Стойчо Кацаров е уведомяван неколкократно за противоправните действия на изпълнителния директор на болница „Лозенец“ не само в частта за сключване на трудово правоотношение сам със себе си, а и за други противоправни действия“, каза проф. Ангелов. Той допълни, че в тази връзка е извършен и одит на болницата септември месец миналата година, като Кацаров е знаел за тези действия на доц. Горнев, но не е предприел никакви действия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!