София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Спецоперация в област Велико Търново

Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция

Специализирана полицейска операция за недопускане управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества се провежда в област Велико Търново. Това съобщиха от ОДМВР - Велико Търново. Тя е инициирана от ROADPOL. Действията стартираха тази сутрин и ще продължат до 12 декември.

Операцията се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и аналогични действия се извършват на територията на всички страни от Европа. Поводът за нея е факта, че пътнотранспортните произшествия, причинени от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!