София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

„Спаси София“: Общинското предприятие „Столичен автотранспорт“ е сключило договор за доставка на газ за 45 млн. лв.

Дружеството плаща двойно по-висока цена от пазарната, заявиха от неправителствената организация
3 мПолитика 236 Христина Владимирова

„Фандъкова и свитата ѝ не спряха да ограбват София даже и по време на най-голяма криза“, заявиха от „Спаси София“. 
 
„Общинското предприятие „Столичен автотранспорт“ е сключило договор за доставка на газ за 45 млн. лв., със скандални условия, с което нанася многомилионни щети на бюджета на София“, съобщиха от неправителствената организация.  
 
Обществениците информираха, че общинското дружество плаща двойно по-висока цена от пазарната. По думите им само за месец март бюджетът на общината е ощетен с 2,5 млн. лв. 
 
„Ползва се посредник, вместо да се купува директно от „Булгаргаз“. На посредника плащаме 2,7 млн. лв. само за година. Процедурата е компромитирана – договорът е сключен директно, на тъмно, без търг и без конкуренция“, заявиха от организацията. 
 
„Да, толкова са нагли крадците от ГЕРБ! Посред криза, докато заплашват софиянци, че ще ни оставят без транспорт и настояват държавата да плати 220 млн. лв. за техните грешки... продължават да крадат като за последно“, казаха те.
 
Според тях е безсмислено да се искат оставките само на ръководството на Столичен автотранспорт. „Рибата се вмирисва от главата и нищо няма да се подобри докато Йорданко Фандъкова и назначените от нея некомпетентни, но крадливи зам.-кметове и директори не бъдат изгонени от управлението на София“, категорични са от „Спаси София“. 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!