София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу Петър Илиев за плагиатство

Информация на "Сега"

Софийският адвокатски съвет е решил, че няма данни за образуване на дисциплинарно производство срещу Петър Илиев, пише "Сега".

Казусът беше поставен на вниманието на Софийската адвокатска колегия, след като Етичната комисия на Софийския университет заключи, че Илиев плагиатствал при написването на книгата си за компетенциите на Народното събрание през 2015 г. Името на Илиев нашумя през лятото, след като бе номиниран от ИТН за министър и силов вицепремиер.

Решението е взето в сряда и се очакваше да бъде огласено на сайта на Софийския адвокатски съвет и така да станат ясни и мотивите му, но това не се случи.

Според Закона за адвокатурата уронването на престижа и достойнството на професията и нарушаване на професионалната етика и морала са дисциплинарно нарушение.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!