София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

След съвета по сигурността: Румъния увеличава присъствието на НАТО в страната

Президентът припомни, че Румъния и Украйна имат повече от 6000 км обща граница
10 сПолитика 319

Върховният съвет за сигурност на Румъния реши да предприеме стъпки за увеличаване на присъствието на НАТО в страната. Това заяви президентът на Румъния Клаус Йоханис.

„Обсъдихме ситуацията в Черноморския регион на заседанието на Висшия съвет за сигурност. Решихме да предприемем редица важни мерки: за да предприемем конкретни стъпки за увеличаване на присъствието на съюзниците от НАТО в Румъния, правителството ще продължи да планира и възможна вълна от бежанци на наша територия“, цитира го РИА Новости.

Президентът припомни, че Румъния и Украйна имат повече от 6000 км обща граница.

Както каза по-рано румънският министър на отбраната Василе Динку, страната се готви да приеме бежанци от Украйна в случай на евентуална ескалация на конфликта в страната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!