София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Съдът реши: Прокурорският син от Перник остава в ареста

От защитата поискаха по-лека мярка от текущата
2 мПравосъдие 753 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов остава в съда.

От прокуратурата обявиха, че има редица новоразпитани свидетели по делото срещу Васил Михайлов, син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, а искането беше уважено от страна на съда и доказателствата бяха приобщени към процедурата.

От защитата поискаха по-лека мярка от текущата - задържане под стража. Юристите бяха категорични, че медийната истерия по случая преекспонира делото. Юристите бяха категорични, че липсата на съдебно-медицинска експертиза доказва, че не може да се говори за причиняване на средна телесна повреда при единия от скандалите, в които е бил замесен младежът.

Адвокатите на Михайлов заявиха, че няма опасност техният клиент да се укрие. Според държавното обвинение от страна на Васил Михайлов са извършени три престъпления, като последното е завършило със средна телесна повреда за Румен Андонов и счупена челюст.

От там допълниха, че новите показания по делото напълно доказват участието на обвиняемия в хулиганските действия. От прокуратурата подчертаха, че не се опасяват от укриване на Васил Михайлов, а от извършване на ново престъпление от негова страна. Самият обвиняем също поиска по-лека мярка. В крайна сметка съдът остави в ареста Васил Михайлов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!