София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Румен Петков алармира за зависимости на служебното правителство (ВИДЕО)

АБВ постави въпроса за несъстоятелността на енергийния министър
49 сПолитика 256

Председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира за зависимости на служебното правителство, корупционни схеми и подчерта, че президентът и премиерът трябва да кажат къде са.

„Ръководството на „Булгартрансгаз“ и принципалът на дружеството Министерството на енергетиката номинира изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов за член на УС на Асоциацията на европейската мрежа на националните газопреносни оператори. Същият този човек, който увеличи стойността на газопровода до Свищов от 8 млн. на 16 млн., на газопровода за Панагюрище от 10 на 25 млн. Не знам дали си даваме сметка за какви мащаби на корупцията става дума, ние го предлагаме за член на УС на европейския оператор. Същият този човек, по чието време станаха три взрива в газопреносната ни мрежа. Това е умопомрачително. Да си видят роднините, които работят в „Булгартрансгаз“ президентът и премиерът, да ги изтеглят от там незабавно и да се приключи въпросът.

Петков припомни, че още при второто служебно правителство на Радев АБВ постави въпроса за несъстоятелността на енергийния министър. В момента това е единственото ведомство, в която ГЕРБ управлява с все сила. Това не смущава президента Радев и министър-председателя Янев, защото са мотивирани от изпълнителния директор на Булгартрансгаз“ за недосегаемост, коментира председателят на АБВ.

„Това е грозно и може да се мълчи до определен момент. Когато обаче корупцията искаме да я направим част от европейския модел, няма как да се мълчи. Това са отвращаващи неща, които след като премиерът и президентът ги подминават с услужливо мълчание, значи са част то схемата. Или да покажат, че не са, да бъде изтеглена кандидатурата на Владимир Малинов и да бъде отстранен и даден на прокуратурата. Ще поискаме УС на дружеството, което се управлява все още от съпруга на Севда ТВ, да ни представи мотивите, с които УС е реши да се удвои цената на газопровода до Свищов и два пъти и половина да се увеличи цената на газопровода при Панагюрище. Това е потресаващо. Изпълнителят е един, цената се разделя на доставчик и изпълнение. Трябва да се види каква е съдбата на тръбите и да се види защо единият проект се бави. Да се види как „Главболгарстрой“ 10 години е основен партньор на „Булгартрансгаз“. Това са неща, които няма как да не ни безпокоят“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!